Construiește o franciza de succes

Am plecat la munte pentru două zile. Aveam mare nevoie de o gură de aer proaspăt,  de o plimbare cu mașina.  Orice, numai să ies din rutină. In ultima vreme simt din ce în ce mai des că nu mai fac față. Să am grija de cei trei copii, să  gătesc, să spălat rufe, să fac curățenie, totul se repetă și simt că mă învârt într-o roată asemenea unui hamster. Când ies afară cu copiii mă simt de parcă aș scoate cainele la plimbare. Totul programat, aceeași oră, același parc, aproximativ aceeași perioada de timp petrecut afară, apoi, înapoi “la cușcă”. Totul se întâmplă ritmic și la fel de ritmic simt cum trec zilele mele. Sunt prinsă în cercul marelui oraș. El imi oferă siguranța zilei de maine dar, cu ce pret? 

 Timpul trece, copiii cresc și nu apuc să-mi dau seama de asta prea bine! Totul e pus sub semnul lui “trebuie”: să ma trezesc, să duc copiii la “serviciul” lor, să merg la al meu, să iau copii, să-i scot în parc, să le fac de mancare,  să-i spal/culc  și…cam atat. Apoi, punct si de la capăt. 

Visez să plec la țară, la bunci, să-mi fac o căsuță și să am o curte,  cât de mică, dar să fie. Copiii să se joace în voie iar eu să stau pe un leagăn cu o carte în mână. Sa iasă afară când și cât vor ei.  Să luam ouă de la găinile noastre și să mâncăm roșii din solar. Să  ducem o viață simplă, departe de marele oraș care ne stoarce de energie. Să ne mutam din orașul “trebuie” în sătucul ” totul în tihnă”! 

 Dar, pentru asta,  ar trebui să renunț la actualul serviciu și să fac cumva, ceva de acasă care să-mi asigure un trai decent. Căci, chiar și la țară, lumina se plătește și pâinea costă bani. Mă gândesc de mult la o afacere dar nu am ceva clar în minte și nici prea multi bani la dispoziție. Idei  de afacere sunt multe dar când vine vorba de pus în practică începe blocajul: cum, unde, cu ce, ce acte, și așa mai departe. 

Revenind de unde am pornit, în drum spre munte am văzut un cub publicitar pe care scria mare “VREI FRANCIZĂ?”  Mi se pare incredibil că până acum nu m-am gandit la asta! Am intrat pe Google, am căutat  despre francize în România și deja știu că o afacere în franciză  e exact ceea ce vreau.

 În primul rând,  ivestiția e mult mai mică, comparând cu a unei afaceri începută de la zero. Apoi, un alt avantaj al francizei (pentru mine cel mai important) este că primesc consiliere. Eu, care n-am nici o legătură cu lumea asta (a afacerilor) și nu mă pricep  (deloc) la cifre, am mare nevoie de ajutor specializat.

La noi în oraș sunt câteva magazine de gablonțuri care au aproximativ aceeași marfă, adusă de la depozitele de chinezării ieftine. Așa că, mă gândesc să investesc și să aduc Meli Melo, pentru că sunt multe doamne sau domnișoare care merg la 30 de km să cumpere de la ei. Și eu fac asta destul de des. Chiar și acum, de mărțișor, am luat niște broșe foarte drăguțe și la un preț bun. Meli Melo are lucruri de calitate iar prețul e mai mult decât accesibil. 

La o franciza Meli Melo cel mai mult m-ar încânta faptul că aș avea ajutor din partea unei echipe de achizitori care se ocupă de marfă, o analizează și o actualizează analizand noile trenduri și cerințe ale consumatorilor. Astfel, nu risc să dau greș și să mă aliniez la magazine de gablonțuri din oraș. Și alt aspect de care mă bucur este că au un departament logistic care deservește întreaga rețea.

Am verificat pe francize.ro, prețul pentru o franciza Meli Melo e de 49.00 de euro, bani în care primesc mobila în magazinul amenajat de o echipa de profesioniști,  echipament și  un stoc inițial de marfă. E exact ceea ce-mi trebuie: cu bani puțini, o afacere care să mă ajute să-mi câștig existența.

 Mă gândesc că femeile din orașul meu o să-mi fie recunoscătoare. Și în mod sigur micul meu magazin cochet va avea succes. O să fac campanii de provare și concursuri. Deja m-am gândit să “sponsorizez” cu accesorii fetele de la liceul nostru în cadrul tradiționalului concurs “Miss Boboc”. Am atâtea idei de promovare! Și deja am ales doua locații. Cine știe, în timp poate le “iau” și pe celelalte devenind astfel o masterfranciză. Am citit despre asta in ghidul investitorului în francize și m-a luat valul.  

Dar să revin la ideea mea. Voi lua chiar mâine legătura cu experții de pe francize.ro! Sunt singurii în măsură să mă ajute să-mi văd visul cu ochii. Acum mi se pare asa ușor totul și știu că o să-mi îndeplinesc dorința cât de curând!

Articol scris cu entuziasm pentru Spring SuperBlog 2017

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s